Katalizátor javítás

Katalizátor javítás, tisztítás

Miben tudunk segíteni?

  • P0420-as és/vagy P0430-as hibakód (katalizátor hatásfoka alacsony)
  • Törött katalizátorok esetében olcsóbb megoldás a katalizátor betét csere
  • Új katalizátor beépítése

P0420 vagy P0430-as hibakód (katalizátor hatásfoka alacsony)

Ezzel a hibával az autósok 90%-a találkozott már, ugyanakkor a szervizek ebben az esetben is a katalizátor cseréjét javasolják.

Nos, nyilván nincs is jobb megoldás egy új, gyári katalizátornál, ugyanakkor ez egyes autótípusok esetében komoly (akár többszázezer forintos) kiadást jelent.

Ügyfeleink többsége már túl van azon, hogy alkalmanként kiütteti a computerből ezt a hibát, ugyanakkor az öröm nem tart túl sokáig, hiszen kis idő múlva újra ott virít a műszerfalon a hibajelző lámpa.

Van egy jó hírünk!

Erre van egy olcsó megoldásunk!

Mennyire olcsó? Konkrétan nettó 30.000 Ft! Ez az ár minden autótípusra vonatkozik! 

Az olcsó dolgok mindig gyanúsak, ezért szeretnénk a dolgot egy kicsit részletezni:

Azért olcsó, mert ebben az esetben nem szereljük ki a katalizátort, így munkaórát és szerelési díjat tudunk Önnek spórolni.

Jogos a kérdés, hogy akkor hogyan csináljuk meg? A válasz: A katalizátort a helyén tisztítjuk egy speciális (de nem savas bázisú) tisztítószerrel, amelyet befecskendezünk. Utána computer segítségével pozícionáljuk a szondákat. Persze nem ennyiből áll, de azért mindent mi sem árulunk el…..a konkurencia folyamatosan a mi megoldásaink tudására vágyik.

Mennyire hatásos az eljárás?

Ez az eljárás az autók 90%-ban nagyon hatékony és jó időre elbúcsúzhatunk a hibajelzéstől. 10-ből nyolc Ügyfélnek a hiba nem jött vissza egy éven belül. Persze a katalizátorok esetében különösen nehéz az általánosítás, hiszen sok múlik az autó típusán, a katalizátorban lévő megtett kilométerről, a használattól és főleg a katalizátor állapotától. Előfordul, hogy csak a szondák cseréjével hatékony, de szondát cserélni még mindig jelentősen kedvezőbb anyagilag, mint katalizátort cserélni.

Mikor nem lehet alkalmazni ezt az eljárást a katalizátor javítására?

Ha a katalizátor sérült (törött), akkor sajnos ezt a lehetőséget ki kell zárnunk. Illetve vannak olyan autótípusok, amelyeknél alapból sem működik. Szerencsére kevés ilyen van. Ha törött a katalizátor, arra van más megoldásunk, kicsit lejjebb talál bővebb információt.

Mennyi ideig tart ez az eljárás?

Ez azon is múlik, hogy mennyire szennyezett a katalizátor, de a legtöbb esetben 35-50 perc alatt kész vagyunk, megvárható.

Van-e garancia?

Természetesen van, de mivel nincs két egyforma állapotú katalizátor, ezért ezt szigorúan kezeljük. A legtöbb Ügyfél, mire hozzánk kerül az autójával már minden trükkön túl van…..így nagy előélettel rendelkeznek ezek a katalizátorok.

6 hónap garanciát biztosítunk, melyet úgy tudnak érvényesíteni, ha 6 hónapon belül visszajön a hiba, akkor kicseréljük a katalizátort és levonjuk belőle a nálunk hagyott 30.000 Ft-ot.

Megnyugtatásképpen azt elmondjuk, hogy van olyan Ügyfelünk, aki már 4 éve jár az autóval ezzel a megoldással. Persze olyan is volt, akinek a katalizátora napra pontosan 6 hónapig bírta. Ha cserére kerül a sor, természetesen anyagilag a legkedvezőbb megoldásokat ajánljuk fel.

Gyakorlatilag veszíteni való nincs!

katalizátor javítás


Törött katalizátor javítása

Ha törött a katalizátor, akkor újat kell venni. Vagy mégsem?

Ezzel kapcsolatban is van jó hírünk!

Nem feltétlenül kell új katalizátort vásárolnunk. Amennyiben a katalizátor a gépkocsi leömlő részében helyezkedik el, akkor elegendő a katalizátor betétjét kicserélni.

A legtöbb esetben ez jelentősen olcsóbb, mint az egész katalizátort kicserélni. Persze előfordul, hogy nem. Ez megint csak az autó típusától, évjáratától, korától, stb. függ.

Amit fel tudunk ebben az esetben ajánlani, az egy kiváló ár -érték arányú katalizátor betét. Nem, nem összekeverendő a legtöbbször kínai gyártású, gagyi univerzális katalizátorokkal! Amit ajánlunk, az közel gyári minőség!

A piszokos anyagiak…azaz mennyibe kerül a katalizátor betét cseréje?

A katalizátor betét ára nyilvánvalóan nagyon eltérő, ami az autó típusától függ: 10.000 Ft és 80.000 Ft között van.

A katalizátor le -és felszerelés díja egységesen 25.000 Ft.

A katalizátor betét cseréjének munkadíja szintén egységes, 20.000 Ft

Ennél konkrétabb árajánlatot a dpfszerviz@gmail.com e-mail címen kérhet az autó részletes adataival.

Garancia?

12 hónap garanciát adunk a katalizátorokra.

Figyelem!

A katalizátor betét cseréjéhez nem feltétlenül szükséges az autóval együtt érkezni. Ha kézben hozzák vagy postán küldik el, akkor is szívesen megcsináljuk.

Mennyi idő a katalizátor betét csere?

Ha van nálunk raktáron az autójába való katalizátor betét, akkor a legtöbb esetben megcsináljuk egy nap alatt. Ha nincs nálunk a szükséges betét raktáron, akkor sajnos nem rajtunk múlik, hanem hogy mikor jutunk hozzá. Ez 1-3 nap lehet.

Kérjen ajánlatot, keressen minket bizalommal!

  1. kötelező
  2. valós e-mail címet adjon meg
  3. kötelező
  4. kötelező
  5. kötelező
  6. kötelező
  7. kötelező
 


Katalizátor tisztítás- egy szintén 30.000 Ft-os megoldás

Sokan azt gondolják, hogy a katalizátor tisztításával minden probléma megoldható, de ez sajnos nem így van.

Logikus lenne, hogy ha valami elkoszolódik és megtisztítjuk, akkor megszabadulunk minden bajtól…..

Ezzel kapcsolatosan rossz hírünk van!

A katalizátor tisztítása akkor ajánlott, ha az autónak olyan meghibásodása volt, amely befolyásolta a katalizátor szennyezettségét is. Tehát….a katalizátor amúgy jó, nem használódott el, de valami más miatt szennyezetté vált.


Komplett katalizátor csere

Előfordul, hogy nincs más választásunk. Ilyen pl. ha törött a katalizátorunk és a kardánalagútban helyezkedik el.

Azért ne kezdjen nagyon megijedni, adjon egy esélyt, hogy az általunk beszerelt új katalizátor kiváló ár-érték arányú és sokáig nem kell a katalizátorral foglalkozni!

A le -és felszerelés ára nettó 20.000 Ft, a katalizátorra pedig úgy tud ajánlatot kérni, ha minden szükséges adatot elküld nekünk az autóról (akár a forgalmi letotózásával) a dpfszerviz@gmail.com e-mail címre.

Van veszíteni való? Nyilván nincs. Az árajánlatunkat vagy elfogadja, vagy nem.